Klas 2B en de stagiaires – Boekenwurm, toverspiegel en nog meer

Beste mama’s, papa’s, oma’s, opa’s…

Fijn dat jullie nog een keer komen kijken naar onze leuke ‘kiekjes’! De stage zit er bijna op, maar wij hebben ondertussen ook niet stilgezeten… 

Onze boekenwurm bijvoorbeeld is al flink gegroeid. Dat wil zeggen dat we heel goed ons best gedaan hebben om goed te lezen. Zie je onze namen? 

Ook stapten we door de ‘toverspiegel’ en werden zo plots iemand anders. De andere leerlingen konden op die manier raden welk beroep we uitoefenden. Weet jij het?  

Ondertussen zit ons WO-thema rond spiegels erop, dus maakten we voor de juf een tekening die vertelt wat we geleerd hebben, zeker zullen onthouden, heel erg leuk vonden…Daaruit bleek dat vooral de toverspiegel, onze mooie spiegelhoek en de regenboog die we op het plafond maakten met behulp van water en spiegels erg veel indruk maakten. 

Verder vierden we een fijn afscheidsfeest op donderdag 22 mei. De klas werd versierd met vlaggetjes en ballonnen, we dansten en zongen en maakten lekkere cupcakes! (Tjonge, wat waren de andere leerlingen jaloers!)

Via deze weg willen we ook de mama’s die ons zijn komen helpen met het bakken van al dat lekkers nog eens heel erg bedanken, want zonder hen was het ons niet gelukt om dit leuke feest te vieren. DANKJEWEL! 

Groetjes,

De deugnieten van klas 2B, juf Katleen en juf Dorien

Verschillende activiteiten klas 2B

Beste mama’s, papa’s, oma’s, opa’s…

Met een beetje vertraging zijn onze foto’s dan toch te bewonderen op deze website. Wij vinden het heel erg fijn dat jullie even komen neuzen, want er is heel wat te zien!

Je vindt hier foto’s van het fietsparcours dat we behendig doorfietsten op autoluwe schooldag. Het was een echt avontuur!  

Tijdens de lessen wereldoriëntatie maakten we dan weer kennis met allerlei soorten spiegels. We deden zelfs enkele ‘proefjes’ tijdens een hoekenwerk. Zoals jullie zullen zien werd er gewerkt in vier verschillende hoeken. We speelden elkaars spiegelbeeld, plaatsten voorwerpjes voor een spiegel en keken wat er te zien was, keken met behulp van spiegels op onze rug en bewonderden gekke spiegels in een heuse spiegelhoek! Deze spiegelhoek kan zelfs worden omgetoverd in een gezellige vertelhoek zal je zien.  

Dinsdag 13 mei maakten we een echte periscoop. Zo eentje die je ziet in films over duikboten en tanks. Natuurlijk werd de periscoop ook uitvoerig onderworpen aan een test! Later bleek niet enkel in de klas, maar ook thuis. Misschien werden jullie al slachtoffer van een echte spion? 

In onze agenda zal je lezen wanneer er weer nieuwe foto’s verschijnen. Wij hopen alvast dat jullie nog een keer komen piepen! 

Groetjes,

De deugnieten van klas 2B, juf Katleen en juf Dorien