Verwendag met iemand die dierbaar voor ons is – kleuters juf Julie en juf Martine

Verwendag op de Servaesdreef

Na de Paasvakantie werd door stagiaire Julie Geboers het thema uitgewerkt van mijn familie en ik.  Er werden stambomen gemaakt, familiecake gebakken, kleuters konden bij elkaar op bezoek.  Een tweede poppenhoek in een andere cultuur werd opgezet.  Kleuters hadden veel plezier en genoten van alle verrijking in de hoeken. Stilaan kwam moederdag eraan en werd er met de kleuters besproken wie dierbaar voor hun was. Samen met juf Julie spraken de kleuters af hoe we hun dierbaren tijdens een verwendag (meespeeldag in de klas) konden ontvangen. Samen werd overlegd wat er allemaal door kon gaan aan activiteiten. Al vlug kwamen we op het idee van een doorschuifsysteem zodat alle hoeken een keertje aanbod kwamen.  Het ging van sjoelbak tot mooi-maak-hoek, van kickertafel tot armbandjes maken met pareltjes en van constructies bouwen tot boekjes voorlezen,…en drankjes maken…want van al dat spelen kregen we ook wel wat dorst en kon een vruchtencocktail ons wel smaken.  Kleuters hadden enorm genoten en van hun dierbaren, mama’s, papa’s, meters, peters, oma’s en opa’s, tantes en nonkels, kreeg juf Julie ook fijne reacties.  Foto’s spreken voor zich…  het was een leuke, gezellige verwennamiddag.

Grote en supergrote kleuters, juf Julie en juf Martine van de Servaes.

De mooiste vis van de zee – kleuters juf Martine

Eind maart stonden we in onze klas even ‘stil’ bij het boek “de mooiste vis van de zee” 

Het verhaal gaat over vriendschap, samen spelen en delen en anderen blij maken.  Een gegeven dat ook  in de klas elke dag aan bod komt.  Er was veel bewondering voor de mooie tekeningen in het boek met hun prachtige kleuren. Hierop namen de oudste kleuters deel aan een beeldende activiteit.  Ze leerden een vis tekenen en kleuren mengen met plakaatverf.  Ook hun schilderijen zijn prachtig!  Echte kunstwerkjes, stuk voor stuk.

Kleuters en juf Martine van de Servaes.

Sinterklaas op de Servaes

Bezoek bib met mevrouw BLOEM

Grootoudernamiddag in Pijnven

Herfstdieren, een echte papegaai

Herfstritseldans en notentaart

Uitstap kleuters Warande & Servaes – Klankenbos en Scoutsrally

Vrijdag 12 september gingen we met alle kleuters op ontdekking in het klankenbos te Neerpelt. We hebben er klanken, geluiden, stilte en stemmingen in beluisterde muziek ervaren en herkend.

Na bewondering te hebben voor deze kunstwerken, picknickten we in de Scoutsrally.

In de namiddag speelden we samen in deze speeltuin.  Kleuters en juffen genoten van deze zonnige dag.